Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Sep. 2019

Na državnem tekmovanju več kot 550 mladih gasilcev

Sredi septembra se je več kot 550 mladih gasilcev zbralo na Kopah, kjer je potekalo 22. državno tekmovanje v gasilski orientaciji za pionirje in mladince ter 19. tovrstno tekmovanje za gasilce pripravnike.

Na državno orientacijo so se udeležile le najboljše tričlanske ekipe z regijskih tekmovanj. Letošnjo gasilsko orientacijo je pripravila Koroška regija s pomočjo članov Mladinskega GZS, na tekmovanju pa so mladi poleg sposobnosti orientiracije s pomočjo karte in kompasa pokazali tudi svoje gasilsko znanje. 

V kategoriji pionirjev je zmagala ekipa PGD Korovci (GZ Cankova), med pionirkami so slavile domačinke iz PGD Mislinja (GZ Mislinjske doline), najboljša ekipa mladincev prihaja iz PGD Klek (GZ Trbovlje), mladink pa iz PGD Dvor (GZ Dolomiti).  V kategoriji gasilcev pripravnikov so zmagali mladi iz PGD Zabreznica (GZ Jesenice), v kategoriji gasilskih pripravnic pa se je veselila ekipa iz PGD Homec (GZ Domžale).

Vir in foto: Gasilska zveza Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

78454

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino