Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Jun. 2022

Na Ministrstvu za pravosodje o kazenskopravnem sistemu za mladoletnike

Na Ministrstvu za pravosodje v tem tednu potekajo aktivnosti v okviru projekta »Izboljšanje mladoletniškega kazenskopravnega sistema in okrepitev izobraževanja ter usposabljanja zaporskega osebja«, ki ga za Ministrstvo za pravosodje izvajata Svet Evrope in Evropska unija.

Namen projekta, ki bo predvidoma končan v prvi polovici prihodnjega leta, je ugotoviti pomanjkljivosti obstoječega kazenskopravnega sistema za mladoletnike, ter pridobitev podlag za njegovo izboljšanje, v skladu z najnovejšimi evropskimi in mednarodnimi standardi in dobrimi praksami primerljivih držav. Prav tako želi projekt vzpostaviti sistem ustreznega izobraževanja in usposabljanja tistih, ki pri kazenskopravni obravnavi mladoletnikov sodelujejo.

V sodelovanju z Inštitutom za kriminologijo pri Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani poteka analiza vrzeli v obstoječi ureditvi mladoletniškega kazenskopravnega sistema, ter analiza sodne in državnotožilske prakse v konkretnih primerih. Pripravljena bo tudi primerjalna študija evropskih standardov in obetavnih praks s priporočili za preureditev področja v Republiki Sloveniji.

Vir: gov.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

24774

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino