Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Oct. 2019

Na prehodu s poletja na jesen v Mladinskem centru Idrija

Na prehodu s poletja na jesen se v Mladinskem centru Idrija začne spreminjati dinamika dogajanja – s poletnih dogodkov prehajajo na stalni letni program.

Zdaj v idrijskem centru lahko slišite pevski zbor z novimi članicami, prisluhnete lahko tudi zvokom na uricah kitare in bobnov. Pri njih se uči slovenščino, ob petkih pa prostore poleg taborniških sestankov zasedajo tečajniki nemščine in španščine. Na krožku uporabne kreativnosti so že pričeli z manjšimi projekti po hiši. Športna ponudba vključuje power jogo, imajo pa tudi malo šolo muharjenja v sodelovanju z Ribiškim društvom Idrija. 

K temu obdobju spada tudi sodelovanje z lokalno osnovno šolo in gimnazijo. Pred njimi smo predstavili svoje dejavnosti in možnosti udejstvovanja za mlade. Še zlasti osnovnošolci so prispevali veliko idej za delavnice ali tečaje. Za obisk v MCI in predstavitev programa so si čas vzeli tudi na razrednih urah dijakov prvih letnikov vseh programov gimnazije Jurija Vege, ko smo nekaj o njihovih interesih in željah izvedeli tudi mi. Za nami pa je tudi že Dan poklicev, namenjen devetošolcem štirih okoliških osnovnih šol, na katerem so se lahko pozanimali o programih različnih srednjih šol in lokalnih podjetij. 

Sredi oktobra zaključujejo še z uspešno sezono mestnih igrišč, ki so potekala na Mestnem trgu v sodelovanju z različnimi lokalnimi društvi. Kot eden izmed najbolj uporabljenih in zaželenih pripomočkov sicer še vedno velja rampa za skakanje s kolesi, z novo igro zbijanja pločevink pa je dogajanje popestrila naša prostovoljka Enya.

Mladinski center Idrija vabi k obisku tudi v jeseni!

Vir in foto: Mladinski center Idrija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

67337

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino