Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Jun. 2022

Naj mladinska vodja leta 2021 je ponovno postala prostovoljka Društva Center za pomoč mladim!

Društvo Center za pomoč mladim tudi letos sporoča veselo novico. Mladinski svet Slovenije je namreč 27. 6. 2022 podeljeval nazive Naj prostovoljcev za leto 2021. Ponosni so, da je naziv Naj mladinske vodje prejela njihova prostovoljka, mladinska voditeljica, ''CPM-jevka'', Pia Oražem.

Pia Oražem je na Društvo CPM prišla po naključju. Preko Uprave za probacijo je zaradi nesrečnega prometnega pripetljaja pričela z družbeno koristnim delom na njihovem društvu. Njeno delo je bilo omejeno predvsem na skeniranje dokumentov, vendar se je Pia samoiniciativno začela vključevati tudi v druge dejavnosti. Po končanem družbeno koristnem delu je na njihovem društvu nadaljevala z delom kot njihova prostovoljka. Ob nudenju podpore in mentorstva se je Pia razvila v samostojno vodjo in mladinsko delavko, ki sedaj nudi mentorstvo novim prostovoljcem. Še posebej se je izkazala lansko leto, ko je aktivno sodelovala pri selitvi njihovih programov na splet. Ves čas je namreč sodelovala pri pripravi, izvajanju in dopolnjevanju programov. Pia je pomemben član pri pripravi in izvajanju:

  • Delavnic za srednješolce
  • Treningov socialnih veščin za dijake Srednje zdravstvene šole Ljubljana
  • Treningov socialnih veščin za mlade od 15. do 20. leta starosti
  • Projektnega dela

Skozi vse svoje delo izkazuje visoko raven iniciativnosti, proaktivnosti in kreativnosti pri iskanju novih idej ter aktivnosti, ki jih izvajajo. Pia je septembra 2021 opravila tudi Nacionalno poklicno kvalifikacijo za mladinske delavce in si tako uradno pridobila naziv Mladinske delavke. Poleg soustvarjanja programov na njihovem društvu Pia nudi tudi učno pomoč. Omembe vredno je delo s sedmošolcem iz Turčije, s katerim se Pia že leto in pol vsakodnevno sestaja in mu pomaga pri vsakodnevnih izzivih, kvalitetnem preživljanju prostega časa, razvijanju in vzdrževanju učne rutine, učenju slovenskega jezika in izpolnjevanju sprotnih šolskih obveznosti in še in še.

Pia, hvala, da bogatiš naše delo in da se nam v tvoji družbi vsakič znova "na bolš poslabša".

Vir: Center za pomoč mladim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

79504

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino