Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Jun. 2022

Naj rabljeno ne bo pozabljeno: izmenjevalnica

»Kaj bomo izmenjevali?«, »Kako bo izmenjevalnica potekala?«, »Ali bo še kdaj kaj takega?«

Vrsto vprašanj pred in med dogodkom. Nenazadnje so se v Zavodu KŠM Tolmin z organizacijo izmenjevalnice srečali prvič, pridobili pa so vrsto odgovorov in uporabnih informacij, ki jih bodo lahko uporabili pri organizaciji naslednje izmenjevalnice, kajti naslednja izmenjevalnica zagotovo bo.

Izmenjevalnica, ki je potekala 14. maja v avli Kinogledališča Tolmin je bila organizirana s strani neformalne skupine za mlade Brezsmetno Posočje, ki deluje v okviru Zavoda KŠM Tolmin in v sodelovanju z Rdečim Križem Tolmin. Na dogodku pa se jim je pridružila tudi zbirateljica vintage oblačil in lastnica second hand shopa Reinkarmika. Z njenimi izkušnjami o ponovni uporabi oblačil so skupaj iskali odgovore na vprašanja »Kje končajo tvoja oblačila?«, Ali veš kaj nosiš?«, »Kam z rabljenimi oblačili?«

Okoljsko in poučno obarvan dogodek je privabil vrsto mimoidočih. Tiste, ki so že predhodno prinesli svoja oblačila, pa tudi tiste, ki jih je zanimalo, kaj se dogaja in kako izmenjevalnica poteka. Dogodku so dodali tudi socialno noto, noto medsebojne pomoči. Prinesi hrano, šolske potrebščine ali higienske pripomočke in odnesi kos oblačila. Skozi organizacijo in izvedbo dogodka so želeli pri mladih spodbuditi razmišljanje in odgovornost skrbi do okolja ter medsebojno pomoč v lokalnem okolju.

Z izvedbo izmenjevalnice so zadovoljni, kar je najpomembnejše, pa so se na dogodek pozitivno odzvali tudi vsi udeleženci, ki so tudi spodbudili ponovno organizacij takšne izmenjevalnice. In tudi bo, tokrat v organizaciji Tolminskega muzeja v okviru Poletne muzejske noči.

 

Vir:Zavod KŠM Tolmin, zanj Janja Florjančič,
Vir fotografij: Rdeči Križ Tolmin

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

64534

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino