Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Dec. 2019

Najboljši projekt na področju solidarnosti v programu ESE

Mladinski center Idrija (MC Idrija) je za projekt Oživimo hišo s strani MOVIT-a prejel nagrado Ključ do solidarnosti, kar pomeni, da so med več kot 100 projekti v Sloveniji izvedli najboljši projekt na področju solidarnosti v programu Evropska solidarnostna enota.

V MC Idrija so leta 2016 izvedli prvo mednarodno aktivnost v sklopu programa Erasmus+: Mladi v akciji, leta 2018 so v uporabo pridobili tudi prostore hostla v isti stavbi. Letos pa so združili vizijo za razvoj objekta in priložnosti mednarodnega mladinskega dela. Oblikovali so projekt Oživimo hišo.

Cilj projekta je bil popestriti hostel in objektu na sploh vdihniti več življenja. Projekt je v veliki meri doprinesel k prijetnejšemu izgledu stavbe, novim priložnostim za mlade in prostovoljstvu v mestu.

"Nagrada nam pomeni potrditev za dobro delo na področju dela z mladimi, prostovoljstva, skrbi za okolje in skrbi za pozitivni doprinos k lokalnemu okolju. Veseli nas, da so naše kvalitetno delo opazili in nagradili na nacionalnem nivoju", so ob prejetju nagrade povedali v MC Idrija.

Vir in foto: Mladinski center Idrija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36142

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino