Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Sep. 2019

Najuspešnejši mladinski startup 2019

V okviru Fundacije za ustvarjalne mlade, ki jo je lani, skupaj z desetimi uspešnimi slovenskimi podjetji, ustanovil Pospeševalnik mladinskega podjetništva Ustvarjalnik, so v predsedniški palači pretekli teden podelili nagrado lanski prvi generaciji štipendistov Fundacije. Vsako leto pod svoje okrilje sprejemejo deset najbolj perspektivnih mladih podjetnic in podjetnikov v državi, ki za svoje obšolske projekte za obdobje enega leta prejmejo mesečno štipendijo, mentorsko ekipo in drugo potrebno podporo, da lahko udejanjijo svoje projekte.

V lanski generaciji je za najuspešnejši mladinski startup nagradi za najboljšo globalno odgovorno idejo in najuspešnejši mladinski startup 2019 prejela Veronika Rožmanc, ki je zasnovala otroško igračo - šotor Oli v obliki kita. Nagrado je, kot dolgoletni podpornik programov Ustvarjalnika, podelil predsednik RS, g. Borut Pahor.

Veronika Rožmanc, prejemnica obeh nagrad, je študentka oblikovanja iz Logatca. Njen izdelek je v Sloveniji in na tujem v zadnjem letu zmagal na vseh natečajih, na katere je bil prijavljen, trenutno pa ima Veronika zanj bistveno več naročil, kot jih lahko izpolni. Preskok iz oblikovalke v podjetnico bo dokončno izpeljala s pomočjo podjetja Plastika Skaza, ki je Olija vzelo pod svoje okrilje.

Vir: STA
Foto: oli-sotor.com

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

56180

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino