Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 11 Oct. 2018

Naredi sam: mikroskop

Mladi raziskovalci in raziskovalke, ste vedeli, da lahko sami naredite mikroskop?

Naredi sam svoj DIY mikroskop je delavnica za mlade raziskovalce in raziskovalce, ki je pod vodstvom Robertine Šebjanič, mladim iz Mladinske postaje Moste ponudila vpogled v možnosti, ki jih ponuja mobilna telefonija. Sami so namreč lahko preuredili svoj telefon v mikroskop in spoznali možnosti njegove uporabe v znanstvene namene.

Mikroskopija postaja vedno bolj dostopna in z DIY (do it yourself - naredi sam) mikroskopom, izdelanim iz leče in s pomočjo pametnega telefona, bo vstop v mikro svet še lažji.

Vir: Združenje SEZAM
Delavnica je del mladinskega raziskovalnega projekta Kemobrionični vrtovi, ki ga podpira MOL Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

69623

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino