Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Dec. 2018

Ni statusa, ni panike!

Študentski status nudi mladim določene ugodnosti in pravice, ki finančno olajšujejo študenstsko življenje. Status mladim med drugim omogoča delo preko študentskega servisa, brezplačno zdravstveno zavarovanje, možnost uporabe študentskih bonov, prejemanje državne štipendije in druge pravice.

Čeprav bi morali mladi po izteku statusa vstopiti na trg dela in začeti graditi svojo karierno pot, se marsikateri mlad znajde na zavodu za zaposlovanje in v evidenci brezposelnih oseb.

Na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov in mladih brezposelnih so pripravili zapis, kjer ti na kratko pojasnijo, kaj storiti, ko poteče študentski status, da izgubiš čim manj pravic, ki si jih imel_a prej.

Vir: Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

55568

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino