Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 May 2022

Nisi okej? Povej naprej. Nacionalna kampanja proti stigmatizaciji duševnega zdravja

Kampanja Nisi okej? Povej naprej. je prva nacionalna kampanja proti stigmatizaciji duševnega zdravja v Sloveniji. Glavni cilj kampanje je zmanjšati stopnjo stigme duševnega zdravja in spodbuditi ljudi k iskanju pomoči. Preko različnih aktivnosti želijo doseči čim večje število prebivalstva, posebno pozornost pa želijo posvetiti mladim.

Osrednjo vlogo v kampanji imajo ambasadorji - glas kampanje so Aljoša Bagola, Brigita Langerholc Žager, Sašo Dudić, Desa Muck in Klara Leben. Poleg osebnih zgodb ambasadorjev lahko na spletni strani kampanje najdete tudi osebne zgodbe posameznikov, ki imajo izkušnjo, oz. so svojci osebe z izkušnjo s težavami v duševnem zdravju. Na spletni strani pa boste našli tudi nasvete, kako pomagati sebi in drugim in kam se obrniti, ko potrebujemo pomoč

Prihajajoči dogodki

S stojnico bo kampanja Nisi okej? Povej naprej. prisotna 5. maja na Škisovi tržnici, kjer boste lahko izvedeli več o kampanji, spoznali njihovo ekipo, sodelovali v zanimivih nagradnih igrah ali pa si le vzeli trenutek zase in si s prijatelji odpočili na njihovih piknik odejah.

24. maja pa bo ob 17.30, v lokalu Pritličje, potekala Duševna čajanka, v obliki pogovora med psihologinjo in ambasadorko kampanje Klaro Leben. Tematika duševne čajanke bo izhajala iz Klarinih izkušenj soočanja z duševnimi stiskami, »iskanja same sebe« in svojega »mesta v svetu« ter soočanja z motnjami hranjenja.

V sklopu kampanje se izvajajo tudi številne raziskovalne aktivnosti, na podlagi katerih se konstantno prilagajajo in izboljšujejo aktivnosti za zagotovitev čim boljše učinkovitosti kampanje. Več o kampanji, duševnem zdravju, oblikah pomoči, zgodbah ambasadorjev in drugih vsebinah preberite na spletni strani www.nisiokejpovejnaprej.si in Instagram profilu nisiokejpovejnaprej

Kampanja Nisi okej? Povej naprej. je del projekta Ukrepi na področju obvladovanja širitve COVID-19 s poudarkom na ranljivih skupinah, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru odziva Unije na pandemijo COVID-19.
Vir: Nisi Okej? Povej naprej.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

86419

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino