Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 04 Jun. 2019

Nočne pustolovščine na Doživljajskem igrišču

Mladinski delavci Društva Center za pomoč mladim - podružnica Maribor, so en dan v aprilu in maju namenili Noči na Doživljajskem igrišču v Mariboru. 

Nočne pustolovščine se je udeležilo kar 24 otrok in 5 mladinski delavcev. Vsem je bila skupna želja po novi izkušnji, igranju in predvsem povezovanju ter spoznavanju. Za sproščeno vzdušje in dobro počutje vseh udeležencev so poskrbeli z uporabo raznih metod neformalnega učenja. Sprejeli so dogovor o sodelovanju in obnovili pravila bivanja v skupini. Udeleženci so sami skrbeli za svoje potrebe, saj je to pomemben korak na poti odraščanja. Otroci so sami uredili lastna prenočišča in tudi za večerjo poskrbeli sami. Po večerji je bil čas za sproščeno druženje ob prasketanju ognja, zvoke kitare in pripovedovanje zgodb. Najpogumnejši so noč prespali ob kurišču in pred spanjem opazovali zvezde.

Jutra so bila pestra, medtem ko so se nekateri že veselo igrali, so se drugi komaj prebujali. Dnevni program je bil sestavljen iz različnih skupinskih iger. Dan so zaključili ob desetih, ko so po njih prišli starši. Otroci so ob koncu povedali, da so zelo uživali, se zabavali in da bi radi dogodek ponovili. Želeli bi si več časa za igranje in spoznavanje drugih. Mladinski delavci so bili s pripravo in izvedbo dogodka zadovoljni, saj so pridobili so nova znanja za delo z otroki, kot tudi organizacijske in logistične kompetence za pripravo in izvedbo takšnega dogodka. 

Vir: Društvo Center za pomoč mladim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

53457

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino