Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Mar. 2020

O značilnostih dela z ranljivimi ciljnimi skupinami

Strateško partnerstvo Mreža, v katerega je vključen tudi Mladinski center Dravinjske doline (MCDD), je izvedlo usposabljanje na temo značilnosti dela z različnimi ranljivimi ciljnimi skupinami. Obravnavano je bilo delo z otroki in mladino, družinami, invalidi, starejšimi, socialno ogroženimi, brezposelnimi, neaktivnimi, odraslimi in različnimi deležniki naenkrat. To so ciljne skupine, ki jih pokrivamo partnerji Mreže.

"Super je bilo slišati izkušnje partnerjev z delom z ranljivimi ciljnimi skupinami, ki jih v MCDD še ne pokrivamo," je dejala Karmen Kukovič, ki se je udeležila usposabljanja.

V sklopu predstavitev pristopov iz prakse dela z omenjenimi, je vsak partner predstavil dve ali tri konkretne aktivnosti, ki jih že uspešno izvaja. Namen je, da se bodo izbrane aktivnosti, glede na aktualne potrebe v treh lokalnih okoljih, prenašale kot dobre prakse za opolnomočenje ranljivih ciljnih skupin.

Predstavljene so bile sledeče aktivnosti:

Aktivnosti Mreže sofinancira Ministrstvo za javno upravo.
Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

23531

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino