Vključenost

Obisk mladinskih delavk v Centru za mlade Domžale

13. 5. 2020 avtor: Uredništvo

V marcu sta mladinski delavki Mladinskega centra Prlekije (MCP), Tamara Brumen in Nada Colnerič, obiskali Javni zavod Center za mlade Domžale. Obisk je potekal v okviru projekta Obisk organizacij, kjer je Mladinski center Prlekije partner z JZ Center za mlade Domžale. Slednji je s pomočjo MOVIT-a, zavoda za razvoj mobilnosti mladih, izbral Mladinski center Prlekije za partnerja v projektu. 

Pritegnilo jih je nasprotje v delovanju teh dveh centrov saj JZ Center za mlade Domžale deluje v mestu, Mladinski center Prlekije pa deluje na podeželju. V času obiska je bila prisotna tudi Jerneja Modic, odgovorna za projekt pri Zavodu Movit. Na tem obisku so si prisotni izmenjali izkušnje. Zelo dragocene izkušnje sta mladinski delavki iz MCP-ja dobili od prostovoljke Barbare iz Španije, ki je preko projekta Evropske solidarnostne enote v Domžalah. Izmenjali so si informacije o delu prostovoljcev, druženju, financiranju in načrtih za prihodnost. Prostovoljka Barbara je tudi obširno predstavila svojo državo in kako potekajo pogovori z mentorico, s katero se pogovorita, kaj bo prostovoljka delala ter kako se počuti pri njih. Mladinski delavki iz MCP-ja sta s prostovoljko iz Španije dobili priložnost sodelovati v sobi pobega na temo mednarodnih priložnosti. Na  koncu obiska so imeli evalvacijo z direktorico JZ Center za mlade Domžale, prostovoljko, njeno mentorico in mladinskima delavkama iz MCP-ja.

Mladinski delavki iz Mladinskega centra Prlekije sta na obisku partnerske organizacije pridobili nekaj novih izkušenj in spoznanj, ki jih bodo s pridom uporabili, ko bodo, upajo da čimprej, gostili svoje prve evropske prostovoljce preko evropskega projekta ESE.V Mladinskem centru Prlekije imajo že pripravljene nove prostore za sprejem evropskih prostovoljcev.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije