Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 13 May 2020

Obisk mladinskih delavk v Centru za mlade Domžale

V marcu sta mladinski delavki Mladinskega centra Prlekije (MCP), Tamara Brumen in Nada Colnerič, obiskali Javni zavod Center za mlade Domžale. Obisk je potekal v okviru projekta Obisk organizacij, kjer je Mladinski center Prlekije partner z JZ Center za mlade Domžale. Slednji je s pomočjo MOVIT-a, zavoda za razvoj mobilnosti mladih, izbral Mladinski center Prlekije za partnerja v projektu.

Pritegnilo jih je nasprotje v delovanju teh dveh centrov saj JZ Center za mlade Domžale deluje v mestu, Mladinski center Prlekije pa deluje na podeželju. V času obiska je bila prisotna tudi Jerneja Modic, odgovorna za projekt pri Zavodu Movit. Na tem obisku so si prisotni izmenjali izkušnje. Zelo dragocene izkušnje sta mladinski delavki iz MCP-ja dobili od prostovoljke Barbare iz Španije, ki je preko projekta Evropske solidarnostne enote v Domžalah. Izmenjali so si informacije o delu prostovoljcev, druženju, financiranju in načrtih za prihodnost. Prostovoljka Barbara je tudi obširno predstavila svojo državo in kako potekajo pogovori z mentorico, s katero se pogovorita, kaj bo prostovoljka delala ter kako se počuti pri njih. Mladinski delavki iz MCP-ja sta s prostovoljko iz Španije dobili priložnost sodelovati v sobi pobega na temo mednarodnih priložnosti. Na  koncu obiska so imeli evalvacijo z direktorico JZ Center za mlade Domžale, prostovoljko, njeno mentorico in mladinskima delavkama iz MCP-ja.

Mladinski delavki iz Mladinskega centra Prlekije sta na obisku partnerske organizacije pridobili nekaj novih izkušenj in spoznanj, ki jih bodo s pridom uporabili, ko bodo, upajo da čimprej, gostili svoje prve evropske prostovoljce preko evropskega projekta ESE.V Mladinskem centru Prlekije imajo že pripravljene nove prostore za sprejem evropskih prostovoljcev.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

71165

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino