Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Sep. 2019

»Očistimo celjske hribe«

Celjski mladinski center je v program Evropske solidarnostne enote prijavil projekt »Očistimo celjske hribe«. Čistilna akcija je bila pobuda skupine ekološko ozaveščenih dijakov Gimnazije Celje – Center, ki so želeli spodbuditi svoje vrstnike k aktivni skrbi za okolje v katerem živimo, torej znotraj lokalne skupnosti, zato bo izvedena v celjski regiji.

Glavna aktivnost projekta bo enodnevna čistilna akcija »Očistimo Celjske hribe«, ki bo potekala v petek 13.9.2019 od 8.00 do 13.00. Pobudniki projekta, dijaki Gimnazije Celje – Center, bodo v tesnem sodelovanju s člani tabornikov Rod II. grupe odredov Celje in mladinskimi delavci iz Celjskega mladinskega centra, pobirali smeti na petih različnih sprehajalnih trasah, ki so zaradi svoje priljubljenosti onesnažene s smetmi. Vse odpadke bo ob koncu akcije odpeljalo podjetje Simbio.

Očiščene bodo naslednje trase:

  • 1.trasa: Celjski mestni park – Celjski mestni gozd
  • 2.trasa: Skalna klet - Celjski grad
  • 3.trasa: Gimnazija Celje – Center – Celjski bazen - Petriček
  • 4.trasa: Gimnazija Celje – Center – Celjski bazen - Brnica
  • 5.trasa: Zagrad - Celjska koča

Poleg osrednje aktivnosti bodo izpeljani tudi spremljevalni dogodki. Pobudniki projekta, dijaki Gimnazije Celje - Center, si bodo kot primer dobre prakse ogledali sodobni center za ravnanje z odpadki Rcero - Simbio Celje.

V okviru Evropskega tedna mobilnosti se bo 19.9.2019 v Celjskem mladinskem centru izvedla delavnica izdelovanja nakupovalnih vrečk iz recikliranega odpadnega tekstila, pod mentorstvom mlade celjske umetnice Katje Kovše. Vsi izdelki bodo kasneje razstavljeni, kot del razstave. Za namene informiranja širše javnosti bodo na ogled v razstavnem prostoru Celjskega mladinskega centra.


Vir in foto: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

20576

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino