Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Jun. 2022

Ogled dobre prakse - Festival Lumen

V petek 2. 6. so se predstavnice Zavoda Nefiks, z namenom spoznati dobre prakse organizacije, odpravile na Slovaško, kjer je potekal Festival Lumen, z naslovom Out Loud.
Na uradni strani festivala je ta opisan takole: “... Festival Lumen na Trgu Trojice v Trnavi vsako leto obišče 8000 ljudi. Med vikendom postanejo del mesta, ki jim zagotavlja začasen dom. Festival Lumen je v zadnjih letih razvil koncept mestnega glasbenega festivala z nabito cono, kjer lahko udeleženci najdejo številne zanimive delavnice in druge kulturne dogodke.” Festival letos praznuje trideset let svojega delovanja, organizajo pa Salezijanska mladina, Domka in mesto Trnava.

 

Prvi večer festivala so se s svojimi nastopi predstavile Slovaška glasbenica Sima Magušinová Estonski pevec Daniel Levi ter glasbeni skupini S hudbou vesmírnou in Good Weather Forecast Naslednji dan so sledile delavnice, ki so potekale na bližnji fakulteti, na večernem koncertu pa so nastopali povabljeni gostje Godzone, Guvna B in Planetshakerji. Program se je končal z After partyem, v nedeljo pa je sledil odhod udeležencev domov.

 

Iz vidika Mladinskega centra Vič so si udeleženke festivalu ogledale, kako lahko mesto sobiva in podpre izvedbo mladinskega festivala. Zanimivo je bilo videti, kako delujejo prostovoljci, kako so poskrbeli za logistiko in kako lahko festival v dogajanje vključi naključne mimoidoče.

vir: Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

51828

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino