Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Apr. 2021

Okolje in zelena delovna mesta

Na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, si že dlje časa prizadevajo za povezovanje delavskih in okoljskih tem, seveda predvsem v luči vseprisotnih podnebnih sprememb in okoljske krize. Tako so že septembra 2019 uspeli prenesti svoja stališča tudi na raven Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), katere del so.

Takrat je predsedstvo Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) na svoji seji sprejelo dokument z naslovom Sindikati in podnebne spremembe, s katerim je omenjena organizacija na pobudo Sindikata Mladi plus, kjer so dokument tudi pripravili, med drugim uradno podprla socialno smiselne, premišljene ter na pravičnosti utemeljene ukrepe boja proti podnebnim spremembam, okoljski krizi, pa prizadevanja mladih, ki se borijo za pravičnejši in okolju prijaznejši svet za vse, ter izrazila podporo aktivnim mladim in gibanju Mladi za podnebno pravičnost.

Tokrat pa predstavljajo nov programski dokument, v katerem so se posvetili več ukrepom, povezanim z okoljem, okoljsko krizo, zelenimi delovnimi mesti, z zelenim pokoronskim okrevanjem in podobno. Vabljeni k branju!

Vir: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80725

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino