Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Apr. 2021

Okrevanje za mlade: Čas je za dostojno delo

Na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, opozarjajo, da se mladi na trgu dela soočajo s kar nekaj problemi. Z novo brošuro pa poskušajo na preprost način povzeti aktualno stanje in svoje predloge za izboljšanje razmer. Trenutno še imamo možnost, da si izborimo boljše pogoje za naslednjih nekaj let, zato moramo ukrepati zdaj, opozarjajo.

»Včasih je vsega preveč, težko je razumeti, kaj se dogaja v politiki, zato je lažje pogledati stran. Vendar se v tem trenutku sprejemajo pomembne odločitve, pri katerih smo mladi spregledani, a bodo kljub temu zaznamovale naše življenje v bližnji prihodnosti. Imamo malo časa, da se podučimo, za kaj gre, in si poskušamo izboriti naše pravice,« še pravijo.

Ker je za nas izjemno pomembno, da veš, kaj se dogaja, so pripravili kratko brošuro, ki je dostopna na tej povezavi, o trenutnem dogajanju, s poudarkom na mladih in zaposlovanju, sporočajo in dodajajo, da poskušajo z njo razložiti, kakšno je stanje med mladimi pri vstopu na trg dela, kakšne predloge in načrte pomoči trenutno sprejemajo odgovorni in kakšne so njihove pomanjkljivosti.

Vir: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

45719

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino