Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Apr. 2021

Okrogla miza na temo zaposlovanja mladih Rominj in Romov nekoč in danes

Svetovni dan Romov 2021

Letos obeležujemo prav posebno leto, saj mineva natanko 50 let od Prvega svetovnega romskega kongresa, ki je potekal v Londonu. Eden izmed pobudnikov za kongres je prihajal iz področja današnje Srbije, pesnik in pisatelj Slobodan Berberski. Na kongresu je kot predsedujoči izjavil: »Nacija smo, ne cigani.«

V okviru projekta Z mladinskim delom proti brezposelnosti mladih - Fair employment pa bodo letos ob podpori spletne platforme Zoom organizirali okroglo mizo, 8. aprila ob 11. uri, na temo zaposlovanja mladih Rominj in Romov nekoč in danes. Osredotočili se bodo na probleme pri zaposlovanju, pomembnost izobrazbe in spolne enakopravnosti ter tudi pojava COVID 19 in tega, kako pandemija vpliva na zaposlovanje danes.

 O tem se bodo pogovarjali vodja projekta Fair employment Miha Kager, strokovna sodelavka Anja Cehnar, Amanda Fetahi, prostovoljka pri projektu in pripadniki in pripadnice romske etnične manjšine iz Maribora, ki sodelujejo pri projektu.

Dodatne informacije o dogodku so na voljo na spletni strani in socialnih omrežjih Združenja EPEKA.

 Dogodka se lahko udeležite preko platforme Zoom na priloženi povezavi.

Vir: Združenje EPEKA

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99589

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino