Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Nov. 2019

Okrogla miza "Spolni stereotipi v poučevanju"

Spolni stereotipi so (še vedno) močno prisotni tako v izobraževanju kot pri delu z otroki in mladimi nasploh. Pogosto nevede in včasih celo z dobrimi nameni obravnavamo deklice in dečke različno, v skladu s prepričanji, ki jih o posameznem spolu imamo. Pomemben prostor reprodukcije spolnih stereotipov je šola in tudi tisti prostori, kjer se izvajajo dejavnosti za otroke in mlade, kot so mladinski centri, počitniški tabori ipd. Kot pedagogi_nje, mladinski delavci_ke in drugi, ki delamo z otroki in mladimi, se moramo zavedati svoje pomembne vloge, ki jo imamo pri odraščanju otrok.

Društvo Nevidno lepilo, društvo za izobraževanja, pomoč in podporo v odnosih, z namenom osvetlili problematiko spolnih stereotipov, organizira okroglo mizo z naslovom "Spolni stereotipi v poučevanju". Kritično bodo ovrednotili učna gradiva, prostor in ne nazadnje uporabo jezika, ki so pogosto prepredeni s  spolnimi stereotipi.

Okrogla miza se bo odvijala 27. 11. 2019, ob 18.00, na Študentskem Kampusu (Pivovarniška 6, 1000 Ljubljana), v modri čitalnici. Vabljeni ste pedagogi_nje, mladinski delavci_ke in vsi, ki tako ali drugače delate z otroki in mladimi in predvsem tisti, ki to še boste, torej študenti_ke. 

Gostje okrogle mize bodo:

Glavni namen okrogle mize pa bo poiskati konkretne rešitve, kaj lahko vsak posameznik_ca naredi, kako lahko prilagodi svoje poučevanje ali delo z mladimi, da ne bo krepil_a predstav o razlikah med spoloma. Dogodek je brezplačen, po končani okrogli mizi bo sledil sproščen klepet ob prigrizku.

Vir: Društvo Nevidno lepilo
Foto: unsplash

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

74565

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino