Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Dec. 2019

Osredotočeni na mlade

V začetku novembra so se zaposleni na Inštitutu za mladinsko politiko Ajdovščina skupaj s člani Mladinskega sveta Ajdovščina udeležili mednarodnega izobraževanja v Litvi. Prvo v sklopu dveh izobraževanj je potekalo v okviru Erasmus+ projekta z naslovom "Osredotočeni na mlade" ("Focus on youth"), katerega partnerska organizacija je med drugimi tudi Inštitut za mladinsko politiko.

V 18 mesecev dolgem projektu sodelujejo organizacije s področja izobraževanja, usposabljanja in mladine ter podjetja in javni organi povezani z vzgojo, izobraževanjem in usposabljanjem iz Litve, Norveške, Portugalske, Poljske in Slovenije.

Udeležba na tovrstnih usposabljanjih je za mlade in mladinske delavce izjemnega pomena, saj mednarodna izobraževanja in usposabljanja udeležencem odpirajo nove priložnosti za študij in nadgradnjo svojih kompetenc ter znanj, kar posledično omogoča tudi razvoj evropske identitete, hkrati pa pripomore k dvigu kakovosti poučevanja, usposabljanja, učenja in mladinskega dela, modernizacijo institucij ter razvoj družbenih inovacij.

Glavni cilj izobraževanja pod naslovom "Osredotočeni na mlade: Storitveno oblikovanje in soustvarjanje" (»Focus on youth: Service design and co-creation«), je bil razvoj kompetenc s področja storitvenega oblikovanja in soustvarjanja, participacije ter fasilitacije. Poleg tega so se udeleženci naučili številnih novih načinov dela z mladimi, metod neformalnega izobraževanja, vizualnega oziroma grafičnega oblikovanja in nove načine, kako pripraviti navdihujoče in podporno okolje za mlade. Med deljenjem izkušenj in praks so spoznali, da so izzivi s katerimi se srečujejo pri delu z mladimi v večini evropskih držav podobni in jih je lažje premagati z uporabo najnovejših metod.

Aktivnosti v sklopu izobraževanja prinašajo dolgoročne pozitivne učinke za sodelujoče organizacije kot tudi za posameznike, ki so neposredno ali posredno povezani s sodelujočimi organizacijami. Prostočasne aktivnosti, ki so potekale tekom usposabljanja pa so omogočale tudi raziskovanje Litve in spoznavanje ostalih držav ter kultur iz katerih prihajajo udeleženci, sklepanje novih poznanstev in ustvarjanje načrtov za prihodnost.

Projekt sofinancira program Evropske unije Erasmus + 
Vir in foto: Inštitut za mladinsko politiko Ajdovščina

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

28116

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino