Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Apr. 2021

Otroci s posebnimi potrebami prvič tekmovali na daljavo

Uspešno zaključeni obe računalniški tekmovanji

V Škofji Loki na OŠ Jela Janežiča sta se na daljavo zaključili državni računalniški tekmovanji za šole s prilagojenim programom, ki ju je v sodelovanju s šolo organizirala Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). Obe tekmovanji sodita v okvir Festivala inovativnih tehnologij, ki bo namesto marca potekal v juniju.

Letošnje šolsko leto so otroci s posebnimi potrebami zaradi ukrepov tekmovali na matičnih šolah in prvič svoje znanje računalništva predstavili preko spleta. Ob pomoči prizadevnih mentoric in mentorjev sta bili obe tekmovanji uspešno izvedeni, otroci pa so pridobili nove spretnosti in znanja vseprisotne sodobne informacijske tehnologije.

Na prvem tekmovanju, 14. državnem računalniškem tekmovanju z naslovom Z miško v svet, so tekmovali učenci posebnega programa. Med seboj se je pomerilo deset tekmovalcev iz devetih slovenskih šol. V enotni in za njihov prilagojen program zahtevni kategoriji, so otroci morali prikazati znanje urejanja fotografij, uporabe urejevalnika besedil in predstavitev ter spletnega brskanja. Največ spretnosti je pokazal David Bratič z Osnovne šole Dragutina Ketteja Novo mesto.

Rezultati:

1. mesto

David Bratič

OŠ Dragutina Ketteja Novo mesto

2. mesto

Gašper Ljubi

OŠ Dragutina Ketteja Novo mesto

3. mesto

Niki Majcen

OŠ Ljudevita Pivka Ptuj

Že 21 let pa poteka tekmovanje Z računalniki skozi okna, namenjeno programu nižjega izobrazbenega standarda. Letos so tekmovalci namesto v parih tekmovali individualno. Na tekmovalnih polah so se vprašanja in podatki skrivali pod QR-kodami. Podatke so otroci preko uporabe pametnega telefona morali prebrati in jih nato uporabiti za izdelavo dokumentov na računalnikih. Na tekmovanju je sodelovalo 11 tekmovalcev iz 11 šol. Največ znanja je pokazal Klemen Njivar z Osnovne šole Ljudevita Pivka Ptuj.

Rezultati:

1. mesto

Klemen Njivar

OŠ Ljudevita Pivka Ptuj

2. mesto

Jan Podgorelec

OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice

3. mesto

Urška Lainšček Porenta

OŠ Jela Janežiča Škofja Loka

Rezultati obeh tekmovanj so vam na voljo tukaj.

Vir: Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

90910

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino