Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Jan. 2022

Otvoritev razstave Osamljenost/ Družba v Ulični galeriji na Vegovi

Pretekli ponedeljek, 27. decembra so se Mladi zmaji tradicionalno, desetič zapovrstjo srečali na Vegovi.  Otvorili so novo razstavo cikla Odnos v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi, ki se tokrat dotika še kako aktualnega – osamljenosti in družbe.

Preteklo leto nas je dodobra streslo, pretreslo, predrugačilo in okrepilo – vsakega posebej in kolektivno. Nas združilo in hkrati osamilo. Načini druženja so drugačni, med nami je distanca. Drugačna je postala tudi samota, včasih raztegnjena do roba osamljenosti. Osamljenost še bolj sama in trpka. Kot bi se zgodila kolektivna cenzura stvarstva. Z drugega zornega kota po smo pridobili čas za refleksijo, potop v notranji svet in soočenje lastnega jaza. Ni lahko, je pa vredno in lahko tudi navdihujoče.

Razstava bo na ogled do 24. januarja, vse dni v tednu, 24 ur na dan. Po zaključku razstave pa sledi Ulična galerija na temo Kultura/ Zdravje. Rok za prijavo del je 5. januarja prek naslednje povezave.

Vir: Javni zavod Mladi zmaji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

78126

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino