Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Apr. 2021

Ožuljeni jezik ponovno vabi slam pesnice in pesnike!

Po malce podaljšani zimski hibernaciji se jezikava ekipa Slam zverin vrača v akcijo! Aprilski literarni dogodek iz serije Ožuljeni jezik bo potekal v spletni obliki s prenosom v živo na družbeno omrežje Facebook v soboto, 24. aprila 2021, s pričetkom ob 19. uri, tokratni literarni gost pa bo pesnik, pisatelj in kritik Muanis Sinanović.

Ožuljeni jezik je vsakomesečni tekmovalni dogodek interpretiranja slamovske poezije v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor, ki bo tokrat zaradi izrednih razmer potekal v spletni obliki. V soboto, 24. aprila 2021, bo ob 19. uri v živo gostil slovenske slamerje in slamerke, občinstvo pa bo lahko nastope spremljalo preko spleta in glasovalo za pesnice in pesnike, katerih nastopi se jim bodo zdeli najbolj uspešni in posrečeni. Nastopajočim se bodo pridružile in pridružili tudi udeleženke in udeleženci delavnice kodne poezije, ki bo potekala dan prej pod okriljem projekta konS v organizaciji pesniškega društva Slam zverine.

Literarni gost dogodka bo pesnik, pisatelj in kritik Muanis Sinanović. Dogodek bo moderirala Mojca Frim iz improligaške skupine Banda Ferdamana, z literarnim gostom dogodka pa se bo pogovarjala pesnica in kritičarka Helena Zemljič.

Ogled dogodka bo možen facebook straneh MKC Maribor in Slam zverin.

O OSREDNJEM GOSTU

Muanis Sinanović (1989) je doslej objavil štiri pesniške zbirke: Štafeta okoli mestne smreke (KUD FP, 2011, nagrada za najboljši prvenec), Pesmi (KUD FP, 2014), Dvovid (Litera, 2016) in Krhke karavane (LUD Literatura, 2020). Leta 2020 je izšel prevod njegovih izbranih pesmi v srbskem jeziku z naslovom Noćni nomadi (Dom kulture studentski grad, prevajalec Ivan Antić). Predtem je pri Srbskem kulturnem centru Danilo Kiš izšel dvojezični izbor do tedaj objavljenih pesmi, Izohipse (2016, prav tako prevedel Ivan Antić). Objavil je kratki roman Anastrofa (2017, Litera). V pripravi pri založbi LUD Šerpa je zbirka esejev Beat v svetu. Piše kritike in eseje s področja literature, filma, glasbe in gledališča. Njegove pesmi so bile prevedene v nekaj jezikov, uvrščen pa je bil v mednarodne in domače antologije. V preteklosti je sodeloval na festivalu Pranger kot kritik, sodeloval je z Radiom Študent in sourejal je revijo IDIOT.

Ostanite doma in od doma uživajte v odmerku slamovske poezije!

Vir: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

34061

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino