Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Apr. 2021

Pester počitniški teden na ZOTKS

Prvomajski Zotkini dnevi odprtih vrat

Pri Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) so med lanskimi krompirjevimi in letošnjimi zimskimi počitnicami namesto vsakoletnih Zotkinih počitniških delavnic in taborov »v živo«, obakrat uspešno izvedli Zotkine dneve odprtih vrat. Predavanja in delavnice so skupaj z mentorji in zunanjimi sodelavci organizirali na daljavo, povezana pa so bila s temami, ki jih na ZOTKS pokrivajo, in tako zanimiva za učence, dijake, mentorje in učitelje. Skupno se je konec oktobra 2020 predavanj in delavnic udeležilo preko 3200 udeležencev, februarja 2021 pa okoli 750.

Tudi za čas prvomajskih počitnic so se odločili, da mladim, ki so željni novega znanja in ki hočejo več, kot jim ponujajo šolske klopi, zopet ponudijo možnosti za pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje različnih sposobnosti. V okviru prvomajskih Zotkinih dni odprtih vrat bo za otroke in mlade na voljo sedem predavanj in delavnic s področja znanosti, naravoslovja in tehnike. V sredo in četrtek, 28. in 29. aprila, bodo udeleženci lahko pridobili dodatno znanje in razvili lastne sposobnosti na področju ustvarjalnosti, programiranja, astronomije in odkrivanja vesolja, psihologije in fotografije. Udeležba na vseh aktivnostih je brezplačna, vendar so potrebne prijave za posamezna predavanja oziroma delavnice. Vsekakor vabilo velja tudi učiteljem in mentorjem ter drugim, ki jih zanimajo znanost, naravoslovje in tehnika.

Dodatne informacije ter podroben urnik predavanj in delavnic se nahajata tukaj.

Obenem so že odprte prijave na naše vsakoletne poletne raziskovalne tabore, ustvarjalne poletne šole in delavnice. Več informacij je na voljo na povezavi.

Vir: Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

24051

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino