Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Mar. 2021

Plezali so kot grofje

Preteklo soboto,27.marca, so Celjski mladinski center in Planinsko društvo Celje Matica v Plezalnem centru Celje, predstavili projekt Plezaj kot grof in izvedli brezplačno predstavitev plezanja na umetni steni.

Celjski mladinski center je v sodelovanju s Planinskim društvom Celje Matica izvedlo le eno izmed aktivnosti v okviru projekta Plezaj kot grof. V soboto, so tako predstavili sam projekt, ter izvedli brezplačno delavnico plezanja. Več kot 30 udeležencev, ki se je udeležilo dogodka, je bilo navdušenih nad projektom, prihajajočo obnovo plezalne stene pod Celjskim gradom, ter ostalimi aktivnostmi, ki se bodo odvijale v okviru projekta.

Z osnovami plezanja, ki so jih lahko spoznali na sobotni delavnici želijo mladim in lokalni skupnosti približati plezanje kot šport in kot obliko aktivnega preživljanja prostega časa.  Upajo, da jim je preizkušnja plezanja vlila pogum in zanimanje, da bodo nekoč preplezali tudi pravo, obnovljeno steno pod Celjskim gradom.

Prijavitelji projekta »Plezaj kot grof« so bili uspešni pri prijavi projekta v programu Evropske solidarnostne enote. Projekt je tako nastal kot mladinska pobuda mladih plezalcev, ki so zaznali problematiko in neuporabo dotrajane plezalne stene pod Celjskim gradom, njegov cilj pa je urediti plezalno steno, da bo le-ta varna in primerna za uporabo.

Vir: Celjski mladinski center 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

62145

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino