Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Sep. 2020

Počitniške aktivnosti v MC Krško konec avgusta

Kot vsako leto, so tudi letos konec avgusta v Mladinskem centru Krško mladinski delavci skupaj z mladimi prostovoljci izvedli počitniške aktivnosti za otroke od 1. do 6. razreda osnovne šole. Program je bil obarvan s številnimi aktivnostmi, ki so popestrile in zabavno zapolnile čas počitnic otrok.

Mladi so bili vključeni v različne aktivnosti in delavnice skozi katere so skupaj z mladinski delavci pridobili veliko neformalnega znanja, hkrati pa se zabavali, sprostili in povezovali. Po začetnem spoznavanju na uvodni dan, so se z otroki odpravili v Mestni muzej, kjer so si najprej ogledali razstavo »80. so bila leta … v Krškem«, nato pa so v »Črno–Belem gibu« odkrivali čar skupinskih plesnih in rajalnih iger, spretnostnih preizkusov in izštevank ter na koncu še ustvarjali z likovno tehniko monotipije. Z aktivnostmi so nadaljevali na Gradu Rajhenburg, kjer so si ogledali izbrani del razstave Trapisti v Rajhenburgu in razglednice na razstavi Spomin na Brestanico - Brestanica na razglednicah. Druženje so zaključili z izdelovanjem razglednic s črno–belimi motivi. Počitniške aktivnosti so preživeli tudi s klovneso Mici, ki  je vse mlade zabavala  in poskrbela za mnogo presenečenj. Mnogi pa so lahko tudi preizkusili v svoje spretnosti žongliranja. Ker je za mlade zanimivo tudi eksperimentiranje je MC Krško organiziral tudi delavnico kemijskih eksperimentov z Barbaro Ljubec, ki  je prikazala številne zanimive kemijske  poskuse nad katerimi so bili otroci navdušeni. Zadnji dan pa so se vsi odpravili na Bazen Brestanica in tako zaključili štiridnevno druženje, spoznavanje in pridobivanje novih znanj.

Poleg vseh aktivnosti v dopoldanskem času so vsako popoldne potekale tudi ustvarjalne, športne in vodne igre ter delavnice, kjer so mladi še dodatno pridobivali neformalne kompetence in se v sproščenem vzdušju družili ter spletali osebne vezi.

Vsi zaposleni in mladinski delavci Mladinskega centra Krško vsem otrokom želijo lep, poln smeha, zdrav in zabaven povratek v šolske klopi.

Vir in foto: Mladinski center Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

59865

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino