Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Mar. 2021

Pogled v dušo

Mladinski center Dravinjske doline je otvoril e-razstavo z naslovom 'Pogledi', mlade in talentirane umetnice, Enee Golob.

Enea je leta 2015 končala umetniško gimnazijo, trenutno pa končuje magistrski študijski program slikarstva. V svoji razstavi z občinstvom deli večji del svoje umetniške prakse – portreti in figure. Pravi, da zajemanje karakterja in občutkov na obrazih portretirancev predstavlja največji izziv, h kateremu se z veseljem vedno znova vrača. 

»Vendar na vse zadnje je največji izziv preslikati čustva subjektov v samega gledalca, da jih ta občuti, saj umetnost potrebuje občinstvo, da obstaja.« Razstavo si lahko ogledate na Facebook strani MC Patriot in na Instagram profilu mc_dravinjskedoline. Tukaj pa si lahko ogledate tudi kratek intervju z Eneo.

Vir: Mladinski center Dravinjske doline 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

35269

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino