Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Oct. 2018

Pomoč v duševni stiski za mlade

Pod okriljem Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti že vrsto let izhaja publikacija »Kam in kako po pomoč v duševni stiski«, ki želi v tokratni novi izdaji mladim in širši javnosti na preprost način predstaviti značilnosti osebnostnih motenj.
 

Duševne motnje so resen problem današnje družbe. Te prizadenejo tudi vedno več mladih, zato je pomembno, da mladi vedo kje poiskati pomoč, kadar se znajdejo v duševni stiski. Nacionalni inštitut za javno zdravje navaja, da med mladimi v Sloveniji v zadnjih letih opažajo porast anksioznih motenj oziroma tesnobe, zaskrbljujoče pa je dejstvo, da veliko mladih v stiski ne dobi ustrezne pomoči.

V publikaciji »Kam in kako po pomoč v duševni stiski« so strokovnjaki pripravili preprost pregled duševnih motenj in možnih pristopov pomoči. V zaključnem delu publikacije  najdeš tudi kontakte organizacij, ki ti lahko s svojimi storitvami in informacijami pomagajo pri vseh vprašanjih s področja duševnega zdravja in duševne stiske.

Za nasvet se lahko obrneš na eno izmed bolj priljubljenih spletnih svetovalnic za mlade v Sloveniji, portal #tosemjaz, ki mladim ponuja anonimen in brezplačen ter preprost dostop do strokovnega nasveta.

Publikacijo "Kam in kako v duševni stiski" si lahko ogledaš tukaj.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

69490

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino