Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Dec. 2019

Pošlji svoj predlog za besedo leta 2019

Leto gre počasi h koncu, kar pomeni, da se išče nova beseda leta. Akcija že četrto leto poteka pod okriljem ZRC SAZU, pri izboru sodeluje portal MMC.

Kandidatke za besedo leta izbiramo med besedami, ki so posebej pomembne za iztekajoče se leto in ilustrirajo dogajanje in spremembe v družbi, a s poudarkom na tem, da gre za nekaj relativno novega v jeziku, ne za našo interpretacijo družbene in politične stvarnosti v preteklem letu. 

Svoje predloge lahko pošiljate do 19. decembra, ko bo izbranih devet finalistov, desetega pa bo prispevala medijska hiša Delo, finalistke pa bodo po tem datumu na voljo za glasovanje zmagovalke. Med 3. in 8. januarjem pa boste imeli tudi čas, da iz 10 besed kandidatk spesnite najlepšo pesem, ki jih bo povzemala.

Kako oddaš svoj predlog?

  • na naslov beseda.leta@zrc-sazu.si,
  • v komentarjih pod to novico ali pod ostalimi MMC-jevimi novicami o akciji,
  • na družbenih profilih ZRC-ja in MMC-ja z uporabo ključnika #BesedaLeta.

Zmagovalko, ki jo tako kot po navadi izberete vi z glasovanjem v spletni anketi od 3. do 9. januarja 2020, bodo letos prvič razglasili v živo. Prireditev bo v Atriju ZRC 9. januarja točno opoldne. Prvič bodo razglasili tudi tudi kretnjo leta, katere izbor že poteka pod okriljem Zveze gluhih in naglušnih Slovenije

Dosedanje besede leta:

  • 2016: begunec
  • 2017: evropski prvaki
  • 2018: čebela
Vir: MMC RTVSO
Foto: Pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

28936

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino