Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Mar. 2021

Posvet v Mestni občini Novo mesto

Mestna občina Novo mesto pripravlja v letošnjem letu novo strategijo za mladino, ki bo usmerjala področje razvoja mladinskih politik in mladinskega dela v MONM v letih 2021-2030. Z namenom zbiranja predlogov za ukrepe v novi strategiji so organizirali posvete z relevantnimi deležniki, ki so potekali v digitalni obliki v sredo, 24. februarja, in četrtek, 25. februarja 2021.

Izvedbo digitalnih posvetov za pripravo strategije za mladino v MONM je Mladinski svet Slovenije podprl s projektoma Europe Goes Local in Rastimo skupaj.

Na posvetih so relevantni deležniki in odločevalci razpravljali o šestih področjih, ki predstavljajo ključna področja strategije za mladino: bivanjske razmere, zaposlovanje, izobraževanje, participacija, kultura, zdravje in dobro počutje. Na posvetih so bili predstavljeni rezultati ankete, ki so jo med mladimi izvedli v MONM ter ukrepi iz prejšnje strategije za mladino do leta 2020. Na podlagi iztočnic iz analize anket med mladimi v MONM in ukrepov iz pretekle strategije za mladino so udeleženci posvetov oblikovali predloge ukrepov za novo strategijo za mladino v MONM.

Za pripravo nove strategije za mladino so v MONM ustanovili posebno delovno skupino za pripravo strategije za mladino, ki koordinira celoten postopek priprave nove strategije.

Vir: Mladinski svet Slovenije 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99379

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino