Angažiraj se / EU zadeve

Potegujte se za mladinsko nagrado Karla Velikega

23. 1. 2019 avtor: Uredništvo

Ste stari od 16 do 30 let in imate projekt z evropsko razsežnostjo? Potem izpolnjujete pogoje za prijavo na nagrado Karla velikega.

Od leta 2008 Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna vsako leto vabita mlade iz vseh držav članic EU, naj predložijo projekte, ki jih vodijo mladi za mlade in ki kažejo na dejavno udeležbo v razvoju Evrope.

Kdo lahko sodeluje?

Mladi med 16. in 30. letom iz katerekoli države članice EU lahko predložijo projekte za Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega, letošnja tema se navezuje na razvoj EU, povezovanja in vprašanje evropske identitete. 

Projekti se lahko predložijo posamezno ali še bolje v skupini. Projekti naj bi spodbujali evropsko in mednarodno razumevanje, krepili občutek skupne evropske identitete in povezanosti, bili zgled mladim v Evropi in opozarjali na praktične primere Evropejcev, ki živijo kot ena skupnost.

Kakšne projekte lahko predložimo?

Dosedanji dobitniki so nagrade prejeli za projekte, kot so mladinske izmenjavedogodki na področju športa, umetnosti ali kulture, lahko pa so tudi v obliki spletnih projektov z evropsko razsežnostjo. 

Evropska mladinska nagrada Karla Velikega se podeli projektom, ki:

Tukaj si lahko preberete več o projektih dosedanjih dobitnikov. 

Kaj, če zmagamo?

Nagrada za najboljši projekt znaša 7500 EUR, druga nagrada 5000 EUR, tretja pa 2500 EUR. Kot del nagrade bodo trije evropski nagrajenci povabljeni na obisk Evropskega parlamenta v Bruslju ali v Strasbourgu.

Vsaka državna komisija bo imenovala po en projekt, izmed katerih bodo izbrani trije zmagovalci, maja 2019 pa bodo predstavniki iz vseh držav povabljeni na slovesno podelitev v Aachen.

Kako in do kdaj se lahko prijavimo?

Prijave so odprte do 28.januarja 2019. Prijavnice je treba izpolniti na spletni strani evropske mladinske nagrade Karla Velikega 

Podrobnejše informacije o pravilih so vam na voljo na spletnem mestu mladinske nagrade Karla Velikega, kjer najdete tudi navodila za prijavo.

Z vprašanji se lahko obrnete na naslov ECYP2019@ep.europa.eu

Več o nagradi tukaj.