Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Nov. 2019

Povezovanje = trajnost

V Mladinskem centru Idrija so se razveselili novice o uspešni prijavi na javni razpis Razvoj in profesionalizacija nevladnih organizacij in prostovoljstva 2019, na katerega so se skupaj z Društvom za mladinski razvoj, Idrija 2020 in Zvezo prijateljev mladine Idrija prijavili s projektom Povezovanje = trajnost.

V praksi to pomeni, da so v vsaki izmed partnerskih organizacij zaposlili po eno osebo za obdobje dveh let, kar bo olajšalo trajnejše naslavljanje potreb mladih v lokalnem okolju, zagotovilo izvajanje učinkovitih in kakovostnih storitev v naših mladinskih nevladnih organizacijah ter tako obogatilo lokalno okolje, še zlasti pa mlade, na katere se projekt osredotoča. S projektom bodo mladim v občini Idrija nudili prostor za spodbujanje idej, izvajali in podpirali dejavnosti za izboljšanje položaja mladih in omogočali razvoj potencialov v lokalnem okolju prek razvoja mladinskih politik, aktivne mladinske participacije in kvalitetnega nevladnega sektorja. Mlade bodo spodbujali k pridobivanju kompetenc, vključevanju v procese odločanja in soustvarjanju dogodkov, s katerimi bogatijo utrip mesta.

S prepletajočimi se aktivnostmi bodo podrobneje naslavljali 4 področja: bivanje, zaposlitev, participacija, kakovosten prosti čas. Osredotočali se bodo na mlade med 13. in 35. letom starosti na 4 ravneh: strateška, informacijska, programska, organizacijska.

Kot pridruženi partnerji so projekt podprli tudi v OŠ Idrija, na Gimnaziji Jurija Vege in Občini Idrija, s katerimi bodo v okviru projekta še naprej nadaljevali uspešno sodelovanje.

Več podrobnosti o projektu lahko najdete tudi na njihovi spletni strani.

Vir in foto: Mladinski center Idrija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

70652

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino