Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Mar. 2019

»Pozitivni mladinski stroj« v Mostarju

Skupina Pozitiv, ki deluje v okviru Dijaškega doma Ivana Cankarja, je konec februarja, v času zimskih počitnic, gostovala v Mostarju (BIH). To je bilo nadaljevanje mladinske izmenjave BITIin, ki je (v okviru programa Erasmus+) lani  poleti potekala v Ljubljani.

Ob skupini Pozitiv sta tokrat sodelovali še skupina Rock šole Mostar in dijaki United world College (UWC) iz Mostarja.

Vprašanje družbene participacije mladih so udeleženci raziskovali v okviru plesno gledališke in glasbene delavnice. V štirih dneh intenzivnega dela je 25 mladim uspelo na oder postaviti plesno gledališki performans z živo glasbo (poimenovali so ga »Positive Youth Mashine« - »Pozitivni mladinski stroj«) v katerem so s tekstom, gibom  ter glasbo predstavil, kako sami vidijo pot, način in vsebino lastne participacije v sodobnem svetu. 

Mladim, različnih nacionalnosti, kultur in ver je uspelo v dneh druženja vzpostaviti pristne stike, kar je bilo moč opaziti na zaključni javni predstavitvi v Mladinskem kulturnem centru Abrašević (Omladinski kulturni centar Abrašević - OKC). Po predstavitvi produkcije je sledila še predstava, lanska uspešnica Teatra Pozitiv #REALNOST, ki je prav tako navdušila številno mlado občinstvo. 

Fotografije iz končne produkcije mladih so na voljo tukaj, lahko pa si ogledaš tudi video iz predstave.

Vir: Dijaški dom Ivana Cankarja
Foto: KUD Pozitiv

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

39367

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino