Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Mar. 2019

Poziv mladih pet pred dvanajsto za podnebno pravičnost

Iniciativa Mladi za podnebno pravičnost obvešča in poziva vse mlade, da se jim pridružite na protestu in podprete njihov boj za podnebno pravičnost. 

V petek, 15. 3. 2019 ob 11.55, se odpravljajo na ulice (na Kongresni trg v Ljubljani ali v drugih krajih po Sloveniji) in se na ta način pridružujejo že več kot 50 državam po vsem svetu.

V luči okoljske krize in protestov, ki se odvijajo po vsem svetu, so tudi mladi v Sloveniji stopili skupaj in se organizirali kot iniciativa Mladi za podnebno pravičnost. Kot pravijo v iniciativi, so izjemno veseli, da je želja po skupnem boju za čisto prihodnost med  mladimi tako velika in da lahko končno pokažejo in dokažejo, da so tudi mladi pomemben in aktiven del družbe. 

V preteklih dneh so oblikovali zahteve, ki jih bodo na protestu in podnebnemu »štrajku« naslovili na odločevalce. Pri pozivu so odločni, da se njihove zahteve pričnejo uresničevati takoj, dokler še lahko preprečimo podnebno katastrofo.

Hkrati so prepoznali povezavo med okoljskimi in socialnimi problemi, ki so, po njihovem mnenju neločljivi. Zahtevajo, da odločevalci okoljsko krizo rešujejo na pravičen in učinkovit način. V iniciativi so mnenja, da »Tisti, ki so krizo zakuhali, naj tudi sorazmerno prevzamejo breme njenega reševanja." 

Iz inicative še sporočajo: »Zavedamo se pomembnosti in vrednosti dela različnih društev, gibanj, zadrug, nevladnih organizacij in verjamemo v moč sodelovanja in podpore." 

Zato inciativa vabi in hkrati poziva, da se jim na protestu pridružite in podprete njihov boj za podnebno pravičnostki je hkrati »boj vseh generacij, boj za prihodnost!«, so zapisali v sporočilu za javnost.  

Vir in foto: Iniciativa Mladi za podnebno pravičnost

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

68219

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino