Angažiraj se / Kultura

Poziv za sodelovanje Fotopub 2019

19. 2. 2019 avtor: Uredništvo

Osrednja dejavnost Fotopuba je povezovanje najaktualnejših fotografskih praks z njihovim širšim kulturnim okvirjem. Za razliko od številnih drugih kulturnih ustanov, ki so aktivne na področju fotografije, je njihov smoter predvsem delovanje tam, kjer prihaja do stapljanja svežih fotografskih praks in nekonvencionalnih kuratorskih gest.

Namen Fotopub-a je prepoznati kakovost mladih umetnikov, ki jih povezujejo z uveljavljenimi strokovnjaki na področju sodobne umetnosti; stremijo k spodbujanu prihodnjih interakcij ter tako podpirajo rast in razvoj njihove umetniške poti. Fotopub zaseda in gradi prostor za nove umetnike, ki potrebujejo platformo za neodvisno raziskovanje, eksperimentacijo in delo, ter s tem ustvarja večgeneracijsko pobudo za meddisciplinarno kulturno integracijo.

Fotopub sprejema projektne predloge skupinskih razstav za Fotopub 2019. Ti so lahko:

Za vsako od skupinskih razstav na Fotopubu 2019 bodo na razpolago sredstva v višini 1.000 EUR. 

Festival bo poleg tega vsakemu od izbranih umetnikov in kuratorjev kril stroške nastanitve in jim zagotovil razstavni prostor ter tehnično podporo. Vsem umetnikom, ki bodo razstavljali v sklopu šestih glavnih razstav Fotopuba 2019, bo omogočeno sodelovanje na fotopubovem pregledu portfelij. Projekti, predstavljeni na festivalu Fotopub, bodo vključeni v uradni festivalski katalog, ki je v spletni in tiskani obliki objavljen ob koncu vsakega koledarskega leta.

Umetniki, umetniški kolektivi in/ali kuratorji lahko svoje predloge oddajo do 3. marca 2019. Prijavnina znaša 10 GBP.

Ker prijave na odprti poziv potekajo izključno prek platforme Zealous, bomo upoštevali le predloge, ki bodo uspešno predloženi prek te platforme. Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z oddajo, nam pišite na fotopub@fotopub.com

Več.