Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Mar. 2021

Predstavitev za albanske ženske

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) se je ponovno družil z udeleženkami projekta Socialna aktivacija albanskih žensk, ki ga izvaja Ljudska univerza Celje. Srečanja, ki je potekalo v živo preko spleta, so se udeležile skupine žensk, ki so v projekt vključene v Slovenskih Konjicah, Celju in Velenju.

Projekt poleg učenja jezika in spoznavanja slovenske kulture zajema tudi spoznavanje inštitucij v lokalnem okolju, saj je namen vključene čim bolj opolnomočiti in osamosvojiti v njihovem vsakdanjem življenju.

Svoje aktivnosti so predstavile tri organizacije: MCDD, Društvo Novus iz Velenja in Javni zavod Socio iz Celja. MCDD in JZ Socio sta predstavila aktivnosti projekta Socio – večgeneracijski center. Društvo Novus pa je predstavilo svoj program DiSpot in aktivnosti Centra za družine Harmonija.

Udeleženke so se preizkusile tudi v vaji za urjenje spomina, ki jo je izvedla Nina Kovačič, strokovna sodelavka projekta Socio VGC. Srečanje je moderirala Karmen Kukovič, strokovna sodelavka Regionalnega stičišča NVO savinjske regije Novus.

Vir: Mladinski center Dravinjske doline 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

57356

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino