Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Jun. 2020

Predstavitev zanimivih poklicev: stevard na letalu

Mladi pogosto razmišljajo o poklicu stevardese ali stevarda, saj zanje ponuja številne ugodnosti in zanimivo življenje. Zato so v Centru eksperimentov Maribor v začetku junija gostili mladega Mariborčana, Tima Kotolenka, zaposlenega pri mednarodni letalski družbi v skupini kabinskega osebja, ki je mladim na na izviren način predstavil svoj poklic in sanjsko službo nad oblaki.

Opisal je delo na največjih letalih pri letalski družbi Emirates ter življenje in delo v Dubaju. Po več letih dela v tujini in obiska vseh kontinentov sveta, Tim priznava, da imamo zelo lepo deželo in odlične delovne pogoje. 18-urni poleti in hitro menjavanje časovnih pasov pustijo posledice tudi na mladem organizmu. Včasih so sanjske službe lahko tudi zelo naporne. Razkril je, kako poteka šolanje in kakšno je družabno življenje ob tako naporni službi. Mladim svetuje, naj pred odločitvijo za ta poklic dobro raziščejo vse plati in naj si preberejo nekaj blogov, na katerih uslužbenci v letalstvu delijo svoje izkušnje. Delo kabinskega osebja je namreč zelo dinamično ter prinaša veliko ugodnosti in doživetij, a je po drugi strani tudi naporno in zahteva določene prilagoditve v življenju.

Timov blog lahko spremljate tukaj.

Vir in foto: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

75124

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino