Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Dec. 2018

Preseganje kulture poniževanja

Društvo Parada ponosa se že od leta 2015 ukvarja z naslavljanjem vrstniškega nasilja in nasilja na spletu prek projekta Culture of Humiliation oz. Kultura poniževanja. Med drugim vodijo delavnice osveščanja o negativnih posledicah vrstniškega nasilja po šolah in mladinskih centrih; prirejajo razstave in storytelling o izkušnjah z vrstniškim nasiljem; zbrali so predloge za učiteljice_e in priče nasilju… Več si lahko preberete na www.cultureofhumiliation.org.

Si imel_a kdaj izkušnje z vrstniškim nasiljem na podlagi svoje spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete? Morda še vedno doživljaš vrstniško nasilje v šoli ali pa mobing na delovnem mestu? Ali te targetirajo s sovražnimi komentarji na spletu? Si želiš o teh izkušnjah spregovoriti v varnem prostoru skozi kreativne pristope? Bi želel_a skozi deljenje svoje izkušnje nagovoriti druge LGBTIQ+ mlade, ki so v podobni situaciji? Si želiš aktivno nastopiti proti nasilju?

Leto 2019 bi radi posvetili vam, vsem, ki ste oz. še doživljate vrstniško nasilje. Vabijo vas, da se jim pridružite v projektu Preseganje kulture poniževanja. Vključite se v delavnice kreativnega izražanja, ki vam bodo omogočile, da o svojih izkušnjah “spregovorite” skozi kreativne metode in umetnost ter nagovorite druge mlade LGBTIQ+ osebe, ki so v podobni situaciji.

Prijavi se na dogodek in pomagaj ustvariti prostor, kjer lahko mladi varno spregovorite o doživljanju nasilja ter najdete kreativne načine, kako o temi spregovoriti oziroma jo prikazati širši javnosti.

Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

50479

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino