Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Prihaja Mladinstival!

12. 4. 2019 avtor: Uredništvo

Mladinstival je osrednji dogodek Evropskega tedna mladih 2019 (ETM) v Sloveniji. Tema letošnjega ETM je “Demokracija in jaz”.

Evropski teden mladih bo, letos že devetič zapovrstjo, potekal med 29. aprilom in 5. majem 2019, Mladinstival bomo lahko obiskali 8. maja med 14.00 in 18.00 uro.

Organizator Mladinstivala, Zavod Movit, v luči osrednjega letošnjega gesla Evropskega tedna mladih sporoča, da imamo vsak dan priložnost, da vplivamo na odločitve, ki zadevajo vse nas. Glasovanje na volitvah (formalna demokracija), bodisi lokalnih, nacionalnih ali evropskih, je najpomembnejši izraz demokratične udeležbe, še zdaleč pa ne edini. Kar se zgodi ali dogaja med volitvami, je enako pomembno za delovanje demokracije.

Eno takih priložnosti ponujajo skozi obisk Mladinstivala, kjer boste skozi letošnji program lahko izvedeli, kakšni so učinki programa Erasmus+: Mladi v akciji na participacijo mladih, sledi ji interaktivna izkušnja participacije:  Choices of apocalypse, skozi katero se boste morali postaviti v namišljeno situacijo apokaliptičnega dogodka in za preživetje opraviti 30 izzivov, katerih cijl je priti na posebno ladjo, na kateri pa je prostor samo za omejeno število oseb. 

Program Mladinstivala 2019:

Čeimaš tisto, kar potrebuješ za preživetje, ne čakaj s prijavoŠtevilo mest na popoldanski aktivnosti je omejeno na 150 udeležencevrok za prijavo je 25. april 2019 oz. do zapolnitve prostih mest.

Vabljeni!