Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Apr. 2021

“Prihodnost je v povezovanju! Zaključni dogodek Nefiks Kariernega dneva 2021”

Leto 2021 je leto slovenskega predsedovanja Evropski uniji, zato so se v tem letu v okviru Nefiks kariernega dneva obrnili v naše širše okolje, ki ga predstavlja Evropska unija. Geslo letošnjega kariernega dneva je “Prihodnost je v povezovanju!” in sledi prizadevanjem Evropske unije po iskanju novih poti skupnega delovanja.

V mesecu januarju je pod geslom »Prihodnost je v povezovanju!« na 40 srednjih šolah že šesto leto zapored potekal Nefiks Karierni dan. Zaradi izrednih okoliščin, ki jih je s seboj prinesla epidemija novega koronavirusa, se je preselil na splet in s pomočjo digitalne tehnologije je prinesel delček Evropske unije v dom vsakega udeleženca.

Epidemija pa je spremenila tudi način izvedbe zaključnega dogodka, ki bo potekal v ponedeljek, 19. aprila, ob 11. uri na spletu. Kot vsako leto, bo tudi letos zaključni dogodek potekal pod pokroviteljstvom predsednika države, gospoda Boruta Pahorja.

Dogodek bo mogoče spremljati preko oddajanja v živo na YouTube kanalu Zavoda Nefiks. Link do dogodka bo objavljen v ponedeljek dopoldan na spletni strani talentiran.si in družbenih omrežjih Zavoda Nefiks.

V okviru zaključnega dogodka bo dijake najprej nagovoril predsednik države, nato pa bo sledil čas za pogovor z gosti. Tematika pogovorov na zaključnem dogodku bo povezana z Evropsko unijo in priložnostmi, ki jih ponuja mladim na področju zaposlovanja in izobraževanja.

Gosti bodo: Jakob Osredkar, Staša Tkalec, Ajda Garcia Golob ter Petar Mrdovič, pogovoru pa se bodo pridružili tudi dijaki različnih srednjih šol.

Za več informacij na družabnih omrežjih (Facebook, Instagram) sledite Zavodu Nefiks ter spremljate spletno stran. Za dodatne informacije se obrnite na vodjo projekta Katarino Vetrih (katarina.vetrih@nefiks.si, 040 698 915) ali Tadeja Kobala (tadej.kobal@nefiks.si).

Vir: Zavod Nefiks 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

97763

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino