Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Mar. 2019

Prijave na festival kratkega filma "Balkan Beyond Borders" so odprte!

Festival kratkega filma "Balkan Beyond Borders" je ltematski filmski festival, ki se vsako leto odvija v drugem balkanskem mestu. Praznuje raznolikost Balkana ter ustvarjalce spodbuja k razmišljanju o aktualnih sodobnih vprašanjih prek medija kratkega filma.

Festival "Balkan Beyond Borders" daje novi generaciji filmskih ustvarjalcev možnost ustvarjanja, izmenjave in predstavitve svojih filmov skozi srečanja in sodelovanja. Glavni cilj festivala je motivirati mlade, da izkoristijo svojo ustvarjalnost skozi razmislek o problematičnih vprašanjih v svoji regiji.

Tema letošnjega festivala je "e-motion":  "Naš svet je odprt prostor, kjer se znanje, spomini, izkušnje in čustva prenašajo in sprejemajo translokalno. Gibanje lahko prinese spremembe in čustva v naše življenje. Vabimo vse umetnike, da svoje razpoloženje oblikujejo v "e-motion" in delijo z nami svoj kratki film."

Sestavni del festivala so festivalski dogodki, kot so fotografske razstave, likovne prireditve, mojstrski tečaji, diskusije ter dogodki za mreženje.

Pogoji in rok za prijavo:

  • sprejemajo vse filmske žanre (fikcija, animacija, eksperimentalni in dokumentarni kratki film ter digitalna umetnost) s trajanjem do 30 minut, 
  • vabijo ustvarjalce do 35. leta starosti,
  • tema letšnjega festivala:  "e-motion",
  • prijave in oddaja del so odprte od 10. marca do 1. junija 2019.

Festival bo potekal v Atenah, oktobra 2019 (natančni datumi bodo objavljeni julija).

Več o pravilih oddaje in prijavi na spletni strani festivala.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: pixabay

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

35814

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino