Aktivno državljanstvo

Prijavi se na EYE2021 – Prihodnost je naša!

20. 8. 2021 avtor: Mladinski svet Slovenije

Mladinski svet Slovenije vabi, da se jim pridužite na Evropskem mladinskem dogodku EYE2021, ki bo potekal 8. in 9. oktobra 2021 v Strasbourgu, Francija.

Vsaki dve leti se na Evropskem mladinskem dogodku zbere tisoče mladih Evropejcev, ki med seboj izmenjujejo dobre prakse ter razpravljajo o prihodnosti Evrope. Evropski mladinski dogodek, ki bo letos potekal že petič, predstavlja edinstveno priložnost za sooblikovanje prihodnosti Evrope ter sodelovanje mladih in odločevalcev. Evropski mladinski dogodek bo letos potekal pod sloganom: EYE2021 – Prihodnost je naša.

EYE2021 bo potekal v hibridni obliki, kar pomeni, da bodo aktivnosti v sklopu EYE-a potekale online in v živo. Online aktivnosti bodo pričele že 4. oktobra, osrednji dogodek EYE-a pa bo potekal 8. in 9. oktobra v živo v Strasbourgu. Na osrednjem dogodku v Strasbourgu in online bodo potekale interaktivne in umetniške aktivnosti, ki bodo namenjene mreženju in oblikovanju predlogov, ki bodo v pomoč odločevalcem pri oblikovanju politik. Najboljši predlogi in ideje bodo strnjeni v poročilo in predstavljeni na Konferenci o prihodnosti Evrope.

Na dogodku v Strasbourgu bo MSS izvedel aktivnost na temo participacije mladih in digitalizacije z naslovom: Youth participation: Can digitalisation and gamification help?

Mladinski svet Slovenije bo tudi letos s podporo Zavoda MOVIT, nacionalne agencije evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropske solidarnostne enote ter Evropskega parlamenta, omogočil skupini mladih udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku 2021.

Odhod v Strasbourg bo v četrtek, 7. oktobra 2021, predvidoma ob enih ponoči. Odhod iz Strasbourga je predviden v nedeljo, 10. oktobra 2021, predvidoma ob enih ponoči, prihod v Ljubljano pa v nedeljo dopoldan. V hotelu Odalys City Green Marsh v Strasbourgu sta predvideni dve nočitvi, in sicer s 7. 10. na 8. 10. ter z 8. 10. na  9. 10. Udeleženci bodo nastanjeni v štiriposteljnih apartmajih. Stroške prevoza in nastanitve (2 nočitvi z zajtrkom) bo pokril organizator. Vse ostale stroške, vključno s stroški prehrane in varščine za nastanitev, si boste udeleženci krili sami.

Pomembno: izbrani kandidati bodo morali pred odhodom Mladinskemu svetu Slovenije plačati prispevek v višini 20 EUR. Poleg tega, bodo izbrani kandidati morali sami kriti varščino v hotelu za posamezen apartma v višini 300 EUR na apartma za 4 osebe, kar znaša 75 EUR na osebo (varščina se po pravilniku hotela povrne udeležencem v primeru, da ne zabeležijo poškodb v apartmaju ter da je apartma ob odhodu v urejenem stanju). Varščino udeleženci plačajo neposredno hotelu ob prihodu v hotel ter se o povračilu varščine dogovarjajo s hotelom (več informacij o hotelu in pogojih glede vračila varščine/depozita je dostopnih na spletni strani hotela). Od udeležencev se pričakuje udeležba po predvidenem programu EYE2021, v nasprotnem primeru so dolžni povrniti stroške prevoza in nastanitve.

Pomembno – COVID-19: organizatorji Evropskega mladinskega dogodka 2021 ter MSS spremljajo ukrepe v zvezi z zajezitvijo virusa COVID-19 in epidemiološko stanje ter si pridružujejo pravico do odpovedi dogodka EYE2021, odpovedi potovanja na EYE2021 ter zamenjave oblike dogodka v drugo (online) obliko. V primeru višje sile, oteženega prehoda državnih mej, slabe epidemiološke situacije, naravnih nesreč itd. si pridružujejo pravico do spremembe pogojev udeležbe na EYE2021, odpovedi potovanja ali spremembe potovanja brez odškodnine. Pred prijavo in odhodom prosimo, da udeleženci preverijo pogoje za potovanje in udeležbo na dogodku v zvezi s preprečevanjem širitve virusa COVID-19 ter se na podlagi tega odločijo za potovanje in udeležbo. Udeleženci so dolžni upoštevati predpise v državah potovanja ter ukrepe za zajezitev virusa COVID-19. Od izbranih kandidatov/-k se lahko zahteva spoštovanje PCT pogoja za udeležbo.

Kako se lahko prijavite?

Če se želite udeležiti Evropskega mladinskega dogodka 2021 s skupino MSS izpolnite elektronsko prijavnico do vključno srede, 25. avgusta 2021. V elektronski prijavnici navedite vašo motivacijo za udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku ter opišite vaše izkušnje na področju zagovorništva mladih in participacije. Izmed prispelih prijav bo komisija izbrala največ petdeset udeležencev, ki se bodo udeležili Evropskega mladinskega dogodka v Strasbourgu s skupino MSS. Kandidati morajo biti stari vsaj 18 in največ 30 let. Kandidati bodo o končnem izboru obveščeni do sobote, 28. avgusta 2021, na email, naveden v prijavnici.

Več informacij o Evropskem mladinskem dogodku in posodobljen program dogodka je dostopnih na spletni strani EYE2021.

Za več informacij in morebitna pojasnila lahko pišete na e-naslov dominik.derencin@mss.si ali pokličite na tel. št.: 041 673 945 (Dominik).