Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Oct. 2018

Priložnosti za mlade v Erasmus+ 2019

Evropska komisija je v sredo, 25. oktobra 2018, objavila razpis za zbiranje predlogov za program Erasmus+ za leto 2019, ki je predvsem namenjen mladim za pridobivanje dodatnih izkušenj in znanj. Program za mlade predstavlja odlično priložnost, da se seznanite z Evropo, izboljšate svoje zaposlitvene možnosti in spoznate nove prijatelje.

V primerjavi z letom 2018 se je proračun programa zvišal za 300 milijonov, kar predstavlja 10-odstotkov več sredstev za vključevanje mladih. Za sredstva v okviru razpisa se lahko prijavi vsak javni ali zasebni subjekt, dejaven na področjih izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa. Poleg tega se lahko prijavijo tudi skupine mladih, ki se ukvarjajo z mladinskim delom, vendar ne tvorijo mladinske organizacije.

Za pomoč pri pripravi predlogov je na voljo Vodnik za prijavitelje Erasmus+, kjer najdete podrobnejše informacije o vseh priložnostih programa Erasmus+ v letu 2019 za študente, praktikante, prostovoljce in druge relevantne prijavitelje.
 

Celotno sporočilo Evropske komisije si lahko prebereš tukaj.

Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

55370

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino