Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Dec. 2018

Priročnik o medkulturni komunikaciji

Celjski mladinski center je v okviru projekta BLEND-IN s partnerji pripravil priročnik, ki mladinskim delavcem nudi enkratno priložnost za pridobitev znanj s področja medkulturne komunikacije in ravnanja v različnih situacijah. V današnjem dinamičnem svetu mladinskega dela je namreč razumevanje različnih kultur in odzivnost na različne standarde postalo ključnega pomena za doseganje pozitivnih ciljev.

Šest partnerjev projekta je na podlagi lastnih izkušenj, raziskav ter pogovori s strokovnjaki, priročnik razdelilo v tri učna področja, pri čemer se vsak nanaša na specifičen izobraževalni razvoj mladinskega delavca, ki se spopada z medkulturnimi preprekami v različnih skupnostih:

  • Razvoj in upravljanje skupnosti in pobud
  • Medkulturna komunikacija
  • Dinamično upravljanje

Zbrali so tudi najboljše prakse na področju medkulturnega komuniciranja in razvili simulacijsko igro, ki bo predvidoma dostopna v februarju 2019.  

Priročnik, ki je dostopen v angleškem in slovenskem jeziku, najdeš tukaj.

Več o projektu BLEND-IN

Blend-IN je 18-mesečni projekt, katerega cilj je nagovoriti obstoječe nezaupanje in nestrpnost med različnimi skupnostmi, ki živijo v Evropi. Projekt je zasnovan v kontekstu Evrope, ki ni več tako enotna kot je bila in v kontekstu vse večjega Evro-skepticizma in naraščajočih napetosti.

Vir: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

83270

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino