Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Oct. 2019

Projekt Local!

V sredini oktobra so se v okolici Maribora zbrali mladi iz treh evropskih držav na zaključnem srečanju celoletnega projekta Local. Projekt je bil usmerjen v spodbujanje zmanjševanja ogljičnega odtisa v lokalni skupnosti s strani mladih z namenom, da mladi dobijo priložnosti za aktivno participacijo v družbi in tako preko sodelovanja s sovrstniki, lokalnimi organizacijami in ostalo lokalno skupnostjo širijo svojo socialno mrežo, razvijajo svoje organizacijske in komunikacijske sposobnosti, se podrobneje spoznajo s problematiko vse večjega števila ogljičnega odtisa, dobijo priložnost sodelovati v mednarodnih akcijah in hkrati izboljšujejo svoje znanje tujih jezikov. Predvsem pa, da dobijo svoj prostor in glas v lokalni skupnosti.

Pod vodstvom organizacije CIPRA so bili v projekt vključeni Mladinski center Idrija, Gimnazija Tolmin, organizacija Alpsko mesto leta - mreža alpskih mest, mednarodna komisija za zaščito Alp CIPRA International in mladinski center Popcorn iz Liechensteina, iz mesta Schaan.

Na uvodnem srečanju v Liechensteinu so bili udeleženci projekta postavljeni pred izziv, da v svojem domačem mestu ustvarijo korak k uspešnejšem trajnostnem načinu življenja tamkajšnjih prebivalcev. V sklopu projekta je ekipa Mladinskega centra Idrija izvedla projekt Parkirišče za igrišče. Parkirišče pred mladinskim centrom se je za en dan spremenilo v igrišče, kar je mladim ter drugim prebivalcem lokalne skupnosti omogočilo druženje v športnem duhu

Mariboru so se po skoraj letu dni spet vsi skupaj dobili na enem mestu in preko zabavno-izobraževalnih delavnic predstavili potek svojih projektov. Vsak je dobil priložnost, da je delil svojo osebno izkušnjo preteklih mesecev in delili svoj uvid o tem, na kakšen način so se kot skupina spopadali z določenimi izzivi, s katerimi so so se srečali v procesu načrtovanja in izvedbe samega dogodka. Dogajanje je popestrilo raziskovanje Maribora, družabne igre in preživet večer ob tabornem ognju.

Vir in foto: Mladinski center Idrija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

84778

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino