Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Sep. 2020

Projekt MeWe - brezplačne delavnice za dijake, ki se soočajo z boleznijo v družini

S Fakultete za družbene vede, Univerze v Ljubljani vabijo k sodelovanju v  projekt MeWe - Psihološka podpora za spodbujanje duševnega zdravja in dobrega počutja med mladimi oskrbovalci v Evropi.

Projekt v sedmih evropskih državah naslavnja dijakinje in dijake, ki se na kakršnkoli način soočajo oziroma so se soočali z boleznijo v družini oziroma domačem okolju. Bolezen oziroma drugo zdravstveno stanje (posebne potrebe, učne težave, oviranost, odvisnost ipd.), zaradi katerega družinski član (sestra, brat, mama, oče, stari starši) ali bližnji prijatelj potrebuje pomoč ali podporo, lahko na mladih, ki s tem živijo, pusti dolgotrajne posledice.

V jeseni 2020 vabijo vse šole v Sloveniji, da svojim dijakom prenesejo povabilo k udeležbi na cikel delavnic. Delavnic je 7 in potekajo 7 zaporednih tednov enkrat tedensko. Delavnice izvajata psihologa posebej uspodobljena za MeWe pristop, ki so ga razvili s psihologi in profesorji v sodelujočih državah in je prvi pristop takšne vrste v evropskem okolju.

Izvedba in udeležba je tako za šolo kot dijake popolnoma brezplačna.

Glede na pretekle in trenutne razmere v povezavi z virusom Covid-19, se delavnice izvajajo v online v spletni planformi ZOOM, lahko pa se izvedejo yudi v živo v prostorih šole.

Več informacij o projektu in izvajanju, tukaj.

Projekt sofinancira Evropska komisija v shemi Horizon2020.

Vir: Fakulteta za družbene vede

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

12810

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino