Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Feb. 2021

Prostovoljci iz tujine v Postojni

V okviru okoljevarstveno obarvanega projekta pod okriljem Evropske solidarnostne enote so v Mladinskem centru Postojna dobili dva mlada prostovoljca iz Francije in čeprav sta v naše kraje prišla v neugodnih razmerah, jima ne bo dolgčas.

Že v tednu po prihodu v Slovenijo sta skupaj s tremi prostovoljci z zavoda Ars Viva začela družini iz Afganistana nuditi pomoč pri učenju jezika, v naslednjih mesecih pa bosta sodelovala pri pripravi programa dogodkov, s katerimi v MCP-ju želijo dvigniti raven ekološke ozaveščenosti. Takoj ko bo to mogoče, bodo začeli z izvajanjem različnih aktivnosti, s katerimi bodo predvsem mlajšim prebivalkam in prebivalcem njihove občine poskušali približati skrb za naravo, sodelovala pa naj bi tudi pri izvedbi projekta Miroljubni shod za zaščito narave in pitne vode, ki je bil izglasovan v sklopu postojnskega participatornega proračuna.

Vir: Mladinski center Postojna

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

88285

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino