Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Dec. 2020

Prostovoljske izkušnje mlade LGBTIQ+ osebe

O svojih prostovoljskih izkušnjah je s perspektive mlade LGBTIQ+ osebe spregovoril-a prostovoljka_ec Didi, ki trenutno pri Društvu Parada ponosa končuje prostovoljski projekt znotraj Evropske solidarnostne enote.

»S prostovoljenjem sem pričel_a pred šestimi leti. Po naravi sem vedno rad_a pomagal_a prijateljicam_em in znankam_cem. Moja pomoč se je slučajno znašla tudi v LGBT+ skupnosti. Kar hitro so me prosile_i za podpis prostovoljske pogodbe in tam se je začela moja prostovoljska izkušnja, ki še vedno traja. 

S prostovoljenjem sem pridobil_a izkušnje in možnost rasti ob neformalnem izobraževanju. Biti prostovoljka_ec v LGBT+ organizacijah ima velik pomen v mojem življenju, prav tako pa imamo kot prostovoljke_ci neizmerno močan vpliv na vidnost skupnosti v javnosti. Odkar sem začel_a prostovoljiti, sem pridobil_a mnogo novih znanj in izkušenj, ki so mi vedno prišle_i prav – tudi pri iskanju službe. V današnjem svetu je najbolj pomembno biti karseda razgledan_a in imeti čim več praktičnih izkušenj. Skozi prostovoljenje sem se naučil_a, kako voditi delavnice na temo osebne rasti, kako organizirati raznorazne dogodke ter promovirati dogodke in organizacije ... Poleg vsega tega pa sem tudi osebnostno zrasla_el, predvsem sem postal_a bolj strpna_en do drugačnosti, bolj se zavedam svojih privilegijev. Kot prostovoljka_ec imaš veliko priložnosti za potovanje in s tem spoznavanje novih kultur in razvijanje prijateljstev z mladimi s celega sveta. Čisto vsakemu, ki to bere, priporočam katerokoli obliko in vrsto prostovoljstva. Nič nimaš za izgubiti in mnogo imaš za pridobiti.

S prostovoljenjem sem pričel_a pred šestimi leti. Po naravi sem vedno rad_a pomagal_a prijateljicam_em in znankam_cem. Moja pomoč se je slučajno znašla tudi v LGBT+ skupnosti. Kar hitro so me prosile_i za podpis prostovoljske pogodbe in tam se je začela moja prostovoljska izkušnja, ki še vedno traja. 

S prostovoljenjem sem pridobil_a izkušnje in možnost rasti ob neformalnem izobraževanju. Biti prostovoljka_ec v LGBT+ organizacijah ima velik pomen v mojem življenju, prav tako pa imamo kot prostovoljke_ci neizmerno močan vpliv na vidnost skupnosti v javnosti. Odkar sem začel_a prostovoljiti, sem pridobil_a mnogo novih znanj in izkušenj, ki so mi vedno prišle_i prav – tudi pri iskanju službe. V današnjem svetu je najbolj pomembno biti karseda razgledan_a in imeti čim več praktičnih izkušenj. Skozi prostovoljenje sem se naučil_a, kako voditi delavnice na temo osebne rasti, kako organizirati raznorazne dogodke ter promovirati dogodke in organizacije ... Poleg vsega tega pa sem tudi osebnostno zrasla_el, predvsem sem postal_a bolj strpna_en do drugačnosti, bolj se zavedam svojih privilegijev. Kot prostovoljka_ec imaš veliko priložnosti za potovanje in s tem spoznavanje novih kultur in razvijanje prijateljstev z mladimi s celega sveta. Čisto vsakemu, ki to bere, priporočam katerokoli obliko in vrsto prostovoljstva. Nič nimaš za izgubiti in mnogo imaš za pridobiti.«

Vir: Društvo Parada ponosa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80503

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino