Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Apr. 2021

Prvi mini urbani Miyawaki gozdiček v Sloveniji

V novembru so se v Pekarni Magdalenske mreže priključile_i zasaditveni akciji Mini urbanega Miyawaki gozdička, projektu Organizacije za participatorno družbo, ki ga je s pomočjo Mreže za prostor, izvedla v tesnem sodelovanju z Iniciativo Mestni zbor. Gozdiček je bil zasajen ob toplotnem otoku v Mariboru z namenom blaženja učinkov okoljske krize ter opozarjanja na dobrobiti dreves in zelenih površin v urbanih okoljih. Poleg okoljske in biotske funkcije pa je bil gozdiček načrtovan z namenom vnosa dodatnih izboraževalnih, raziskovalnih ter družabnih vsebin v četrt.

S prostovoljkami_ci so se tako pridružile_i delovnim akcijam, novozasajen gozdiček pa hkrati predstavlja raziskovalni prostor dela skupine »Mladi za mesto proti podnebnim spremembam«. V teh mesecih izvajajo monitoring rastlin, žuželk in ptic po metodah, ki so jih določile_i s pomočjo Društva študentov naravoslovja. V lanskem letu so k akciji pristopile_i še z željo, da dodatno pripomorejo k prepoznavnosti gozdička in njegovih dobrobiti v lokalni skupnosti. V sodelovanju z Iniciativo mestni zbor in ilustratorko Ano Bassin so pripravile_i čudovite informativno-izobraževalne in določevalne table, ki so se v nedavni akciji postavljanje ograje namestile na lokacijo.

Več o metodi japonskega botanika Akira Miyawaki, dobrobitih hitrorastočih urbanih gozdov ter procesu nastajanja prvega urbanega Miyawaki gozdička v Sloveniji lahko prebereš na povezavi.

Vir: Pekarna Magdalenske mreže

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

32105

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino