Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Apr. 2021

Prvi razpis za zbiranje predlogov v okviru novega programa Evropska solidarnostna enota

Evropska komisija je objavila prvi razpis za zbiranje predlogov v okviru novega programa Evropska solidarnostna enota za obdobje 2021–2027. Gre za podporo mladim, ki želijo sodelovati v solidarnostnih aktivnostih na najrazličnejših področjih, od pomoči ljudem v stiski do prispevanja k zdravstvenim in okoljskim ukrepom, po vsej EU in zunaj nje.
 
Letošnja prednostna naloga bo zdravje. Prostovoljci in prostovoljke bodo sodelovali pri projektih, ki obravnavajo zdravstvene izzive (med drugim posledice pandemije COVID-19) in okrevanje.
 
S sredstvi v višini več kot 1 milijarde evrov za obdobje 2021–2027 novi program okoli 275.000 mladim ponuja priložnost, da s prostovoljskim delom ali lastnimi solidarnostnimi projekti pomagajo pri reševanju družbenih in humanitarnih izzivov. Za prvo leto so na voljo sredstva v višini več kot 138 milijonov evrov. Od naslednjega leta bo program mladim omogočal tudi prostovoljstvo v aktivnostih humanitarne pomoči po vsem svetu, s čimer prispeva k reševanju humanitarnih izzivov v varnih tretjih državah ter podpira ukrepe pomoči EU v njih.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

49000

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino